![Dunkles Landbrot Dunkles Landbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE854FAE-D16B-41AE-B7DD-09E755EF53B8/Derivates/F5E846EA-238F-42F4-9FC6-95780C751735.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Buttermilch
- 350 g Roggenmehl Type 997
- 150 g Weizenmehl Type 405
- 1 Pck. Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz
- ½ TL Brotgewürz
- 1 EL Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 306 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30 min
Dunkles Landbrot
4h
Landbrot Backhausart
1h 40 min
Sesambrot
2h
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min
Fitnessbrot
1h 45min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40 min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1klst 50 min
Roggenmischbrot
1h 15 min
Körnerbrot
1h 40 min
Graubrot
2h