Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkelkörner
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Zucker
- 380 g Buttermilch, zimmerwarm
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 2 TL Salz
- 1 EL Fenchelsamen
- 50 g Haselnüsse
- 75 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 378 kJ / 90 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30 min
Sesambrot
2óra
Karotten-Walnuss-Brot
2óra
Dinkel-Körner-Brot
1h 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Körnerbrot
1h 40 min
Dunkles Landbrot
3óra
Walnussbrot
2h 40 min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2óra 30p
Dinkel-Malz-Brot
1h 40 min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30 min