Urządzenia i Akcesoria
Nuss-Buttermilch-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
30 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker1 EL
-
Buttermilch zimmerwarm380 g
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Salz2 TL
-
Fenchelsamen1 EL
-
Haselnüsse50 g
-
Walnusshälften75 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
378 kJ /
90 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Dunkles Landbrot
3h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sesambrot
2h
Walnussbrot
2h 40min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min
Vollwertbrot
2h 20min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Dinkelkruste
2h 20min
Körnerbrot
1h 40min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min