![Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot) Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B90F62F3-527B-4850-A68A-F19F2080A74A/Derivates/FC969677-F21E-4969-BD95-4C4E19635196.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Dinkel
- 150 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend vom Vortag
- 300 g Mehl
- 350 g Buttermilch, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Honig - 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 336 kJ / 80 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1h 40 min.
Joghurtbrot
2 Std.
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Kartoffelbrot
1h 50min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40 min.
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40 min.
Körnerbrot
1h 40 min.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min