![Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DD72441-2BA3-4BA1-B9C1-2DC25898795C/Derivates/625c5871-1ac3-4712-8526-0aba30aceec9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 100 g Mandeln, gehackt
- 100 g Rosinen
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 776.5 kJ / 185.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g