![Weizen-Dinkel-Brot Weizen-Dinkel-Brot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/324D0D29-80CC-422B-997A-E20FAE8568A0/Derivates/A64B8066-37AE-4286-8870-0683E841E412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 440 g Weizen
- 300 g Dinkel
- 550 g Wasser
- 50 g Leinsamen
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 30 g Weißweinessig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 3 TL Salz
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
2h 50min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2h 20min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 godz. 30 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min