Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
TM6 TM5 TM31

Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf

4.2 (227 ocen)

Składniki

  • 550 g Wasser und etwas mehr zum Wässern des Römertopfs
  • Butter zum Einfetten
  • 400 g Weizen
  • 250 g Roggen
  • 100 g Sonnenblumenkerne
  • 1 Pck. Sauerteig (75 g), z.B. von Seitenbacher
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 30 g Balsamico, dunkel
  • 2 geh. TL Salz
  • 1 TL Honig

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
650 kJ / 183 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy