Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Getreidekörner (Sechskornmischung)
- 250 g Kefir
- 250 g Wasser
- 15 g frische Hefe
- 180 g Weizenmehl Type 1050
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 20 g Salz
- 120 g Zuckerrübensirup
- 70 g Sonnenblumenkerne
- 80 g Leinsamen
- 60 g Sesam
- Butter zum Einfetten
- Dinkelflocken zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1j 30 menit
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Schwarzbrot
3sa
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Dinkel-Körner-Brot
1j 30 menit
Sportler-Brot
3j 50 menit
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1j 30 menit
Skandinavisches Roggenbrot
27hod.