Walnussbrot
TM6 TM5

Walnussbrot

4.8 (719 ocen)

Składniki

  • 350 g Roggenmehl Type 1150
  • 150 g Weizenmehl Type 405
  • 20 g Walnussöl
    lub 20 g Sonnenblumenöl
  • 2 TL Salz
  • 400 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
  • 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 200 g Walnusshälften

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
565 kJ / 135 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy