![Walnussbrot Walnussbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95f19a8b-5519-4b97-a842-eca6ff742301/Derivates/140e3adb-7d08-423c-9593-03b90a830f6c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Roggenmehl Type 1150
- 150 g Weizenmehl Type 405
-
20
g Walnussöl
lub 20 g Sonnenblumenöl - 2 TL Salz
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Walnusshälften
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Körnerbrot
1h 40min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1sa 50 dk
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Schwarzbrot
3sa
Möhren-Nuss-Brot
2sa 10 dk
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2sa
Sesambrot
2sa