![Körnerbrot Körnerbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E390248F-29F5-4105-9978-186061A5F408/Derivates/DFCB4737-DD63-47B4-84B4-6369CF6D201C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelkörner
- 100 g Mandeln
- 50 g Kürbiskerne
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz
- 30 g Balsamico, hell
- 450 g Wasser
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brot
2h 50min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Sesambrot
2 Std.
Fitnessbrot
1h 45min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40 min.
Vollwertbrot
2h 20 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10min
Dinkel-Möhren-Brot
1h 40 min.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50min