Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelkörner
- 100 g Mandeln
- 50 g Kürbiskerne
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Salz
- 30 g Balsamico, hell
- 450 g Wasser
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Dinkel-Körner-Brot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Körner-Brot
2h 50min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Fitnessbrot
1 Std. 45 Min
Dinkel-Möhren-Brot
1hod. 40min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Vollwertbrot
2h 20 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1 Std. 10 Min
Dinkel-Malz-Brot
1hod. 40min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min