Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Roggenkörner
- 250 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 180 g Zuckerrübensirup (z.B. von Grafschafter)
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 1 EL Salz
- 2 EL Haferflocken, kernig
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15 min
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Körnerbrot
1h 40min
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30 min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Graubrot
2h
Vollkornklotz
3h 30min
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.