
Urządzenia i Akcesoria
Risotto mit Birnen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen
Składniki
-
Birnen weich, geschält, in Stücken400 g
-
Rosmarin abgezupft2 Zweige
-
Zwiebel halbiert1
-
Olivenöl30 g
-
Schinkenwürfel mager80 g
-
Risottoreis250 g
-
trockener Weißwein100 g
-
Wasser700 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 ½ geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Sahne50 g
-
Gorgonzola in Stücken70 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
489 kcal /
2048 kJ
Białko
13 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
4.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Risotto, ti amo!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy