Risotto mit Birnen

Risotto mit Birnen

4.3 111 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Birnen weich, geschält, in Stücken
    400 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Schinkenwürfel mager
    80 g
  • Risottoreis
    250 g
  • trockener Weißwein
    100 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Sahne
    50 g
  • Gorgonzola in Stücken
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 489 kcal / 2048 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...