Pasta mit Gorgonzola und Birne

Pasta mit Gorgonzola und Birne

3.8 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Walnusshälften
    60 g
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Staudensellerie in Stücken
    60 g
  • Wasser zum Kochen
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Birnen geschält, in Würfeln (1 cm)
    2
  • Sahne
    150 g
  • Milch
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ¼ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gorgonzola in Stücken
    125 g
  • Nudeln (z.B. Fussili)
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 821 kcal / 3437 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...