Fenchel-Tomatensugo mit Salami
TM6 TM5

Fenchel-Tomatensugo mit Salami

4.5 (165 ocen)

Składniki

  • 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Öl
  • 1 TL Fenchelsaat
  • 150 g Salami, gewürfelt (ca. 5 mm)
  • 1 Fenchelknolle, in feinen Streifen (ca. 5 mm)
  • 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
  • 50 g Tomatenmark
  • 50 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
  • 1 TL Zucker
  • ½ TL Pfeffer
  • 500 g Penne Rigate

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2861 kJ / 684 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
96 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
9.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy