Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 1 TL Fenchelsaat
- 150 g Salami, gewürfelt (ca. 5 mm)
- 1 Fenchelknolle, in feinen Streifen (ca. 5 mm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- 50 g Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 1 TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Penne Rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2861 kJ / 684 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Grünkohlrisotto
40 Min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 Min
Fenchel-Tomaten-Pasta
45 Min
Petersilienwurzel-Risotto
40 Min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55min
Fenchel-Risotto
40 Min
Polenta mit Wurzeln und Seelachsfilet
50 min
Fencheleintopf
35 Min
Fenchel mit Käsehaube an Tomatensauce
1 Std. 10 Min
Linsen-Süßkartoffel-Eintopf
1 Std.
Kürbis-Thymian-Sauce zu Nudeln
30 Min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 Min