Erdbeer-Risotto
TM6 TM5

Erdbeer-Risotto

3.2 (29 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
  • 1 Schalotte (ca. 30 g)
  • 30 g Butter
  • 350 g Risottoreis (z.B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
  • 50 g Roséwein
  • 400 g Erdbeeren, in dünnen Scheiben
  • 700 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • ½ - 1 TL Salz nach Geschmack
  • 50 g Ricotta
  • 2 Stängel Basilikum, abgezupft, in Streifen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2061 kJ / 488 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy