Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Möhre, in Stücken
- 60 g Sellerie, in Stücken
- 3 EL Olivenöl
- 20 g Butter
- 300 g Risottoreis
- 50 g Weißwein
- 650 g Hühnerfond
- 1 Dose Linsen (Abtropfgew. 265 g)
- 6 Stängel Majoran, abgezupft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 3 Bockwürstchen, in Scheiben (1-2 cm)
- 80 g Crème fraîche
- 1 EL körniger Senf
- 1 EL scharfer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3192 kJ / 762 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen
35 Min
Schlemmer-Reistopf
30 Min
Rotkohl-Risotto
50 min
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min
Spaghetti-Erbsen-Carbonara
25 Min
Graupen-Erbsen-Risotto
40 Min
Gemüse-Sonnenweizen-Auflauf
1 Std.
Linsen-Sahne-Nudeln
30 Min
Mais-Risotto
35 Min
Pasta nach Paella Art
30 Min
Kürbis-Erbsen-Eintopf
40 Min
Erbsen-Express-Auflauf
1 Std. 10 Min