![Frankfurter Kräuter-Risotto Frankfurter Kräuter-Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A0E47F0-33B0-4E40-B349-90EBDF1EF622/Derivates/E2234293-5E2A-47DE-B971-92C5F8C4451A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Frankfurter grüne Kräuter (100 g), ohne Stiele
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 10 g Ghee
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 250 g Risottoreis
- 100 g Weißwein, trocken
- 800 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Feta, wenn möglich Ziegenfeta
- Pfeffer zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35min
Grünkohl-Risotto
40 min
Couscous-Kräuter-Salat
40 min
Petersilienwurzel-Risotto
40 min
Spinat-Risotto mit Safrancreme
40 min
Gewürzreis mit Studentenfutter und Spinat
40 min
Kräuterrisotto
45min
Rotkohl-Risotto
50min
Risotto mit Basilikum
40 min
Erbsen-Risotto
50min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min