Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Frankfurter grüne Kräuter (100 g), ohne Stiele
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 50 g Olivenöl
- 10 g Ghee
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 250 g Risottoreis
- 100 g Weißwein, trocken
- 800 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Feta, wenn möglich Ziegenfeta
- Pfeffer zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotkohl-Risotto
50min
Risotto mit Basilikum
40min
Erbsen-Risotto
50min
Kräuterrisotto
45min
Saltimbocca auf Erbsen-Polenta
30min
Orecchiette im Kartoffel-Kresse-Fond
40min
Tomaten-Risotto
35min
Erdbeer-Risotto
25 Min
Dinkel-Risotto mit Kerbel und Räucherkäse
35min
Orangen-Risotto mit Mandeln
35min
Wirsing-Morchel-Risotto
45min
Limetten-Süßkartoffel-Suppe
45min