Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (ou 2 l), type grosses moules d'Espagne
- 500 g d'eau
- 4 gousses d'ail
-
1 - 2
piments oiseaux séchés (voir "Conseil(s)")
lub 1 c. à café de piment séché en flocons - 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Paupiettes de veau aux olives
50min
Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette
45 min
Entrée : huîtres en écume de lard
55min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1h
Moules marinières au gingembre
25min
Cocktail orange, carotte et citron
20 min
Tarama maison, toasts de concombre
3h 25min
Riz espagnol aux fruits de mer
40 min
Bisque de crevettes
30 min
Moules à la provençale
35min
Moules au curry
40 min
Moules marinières
30 min