![Moules marinées à l'espagnole Moules marinées à l'espagnole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8CC68FF4-0EEC-498C-AD30-87A09F081D02/Derivates/10efb88d-bc8c-4c7e-8292-17b1f50b7dd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (ou 2 l), type grosses moules d'Espagne
- 500 g d'eau
- 4 gousses d'ail
-
1 - 2
piments oiseaux séchés (voir "Conseil(s)")
lub 1 c. à café de piment séché en flocons - 100 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Moules à l'espagnole
50 мин.
Moules à l'escabèche
24ч.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Moules au curry
40min
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2h 30min
Chaudrée de moules
35min
Moules à la basquaise
55 Min
Moules à la sauce chorizo
1h
Moules au roquefort
40min
Moules à la provençale
35min
Moules marinières
30min
Moules à la crème et au vin blanc
45min