Quiche aux fruits de mer

Quiche aux fruits de mer

3.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

Les coquillages
  • d'échalotes coupées en deux
    60 g
  • de vin blanc sec
    150 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    300 g
  • de coques fraîches, préalablement dégorgées
    300 g
  • de palourdes fraîches préalablement dégorgées
    300 g
La quiche
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau froide
    50 g
  • de crevettes cuites, non décortiquées
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de poivre fraîchement moulu
    2 pincées
  • œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 409.5 kcal / 1707.8 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 594 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...