Quiche aux fruits de mer

Quiche aux fruits de mer

3.8 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

Les coquillages
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 150 g de vin blanc sec
  • 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 300 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 300 g de palourdes fraîches préalablement dégorgées
La quiche
  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • ½ c. à café de sel
  • 50 g d'eau froide
  • 200 g de crevettes cuites, non décortiquées
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu
  • 1 œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 594 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 1707.8 kJ / 409.5 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...