![Fontainebleau à la violette Fontainebleau à la violette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6D17C27-A15A-457A-807D-09BDA461A445/Derivates/FA8A2262-E1F9-4773-85CA-78EE8FED8104.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 3 c. à soupe de sucre glace maison
- 150 g de fromage blanc nature
- 60 g de sirop de violette
- 6 tranches de brioche sans croûte
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1328 kJ / 317 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu à la banane
12h 15min
Nems à la banane et au sésame
1 Std. 30 Min
Caille au pain d'épices et cassis
1h
Mai - Crémeux meringué griotte violette
30 min
Tiramisu noix de coco et gingembre
12h 20min
Biscuits glacés aux fraises
2hod. 20min
Cupcake café cappuccino
40 min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 Std. 15 Min
Choux vanillés
1h 20min
Crumble banane, coco et pain d'épices
55min
Carpaccio de saumon, sorbet litchi au poivre sauvage
12h 15min
Sorbet rhubarbe-fraise
10min