Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre, congelé en dés (2 cm)
- 250 g de farine
- 110 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- fromage, au choix pour la garniture (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 873 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13h
Palmiers saumon aneth
40 Min
Minitartelettes fines tomates et comté
1 Std. 15 Min
Tarte fine feuilletée à la tomate
50 Min
Pain hérisson au pesto de tomates
16 Std.
Miniquiches lorraines
55min
Palmiers saumon aneth
40 Min
Sacristains aux olives et au romarin
1 Std. 20 Min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Feuilletés aux saucisses de Francfort et ketchup
1 Std.
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Flammekueche alsacienne
30 Min