Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ gousse de vanille
- 750 g de vin blanc sec
- 500 g d'eau
- 100 g de miel
- 150 g de sucre roux
- 6 bâtons de cannelle
- 1 clou de girofle
- 1 citron jaune non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 940 kJ / 225 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Biscuits pain d'épices
45min
Sirop de menthe
50min
Punch de Noël
2h 15min
Pâtes de poires à la fève tonka
13h 40min
Mousse aux restes de chocolats
1h 25min
Liqueur de vin chaud
20 min
Liqueur au café et à la cannelle
35 Min
Mousse aux griottes
2h 30 min
Cidre chaud aux épices
20 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Vin chaud alsacien de Noël
40min
Fondue savoyarde
15min