Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 6 pommes acidulées, coupées en quartiers
La pâte
- 200 g d'amandes émondées
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 80 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 200 g de cidre doux
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2604.2 kJ / 617.2 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 342.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau super pomme
55 min
Paris-Deauville
12h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Cobbler aux poires et crème de cassis
1 godz. 10 min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1 Std. 20 Min
Far aux pommes
1 godz.
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Flaugnarde aux poires
50min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Le milhassou
2 Std.
Gâteau pommes-cannelle
1 godz.
Pasteras aux pommes
25 min