Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 4 uova
- 30 g di yogurt greco bianco
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di carote, pelate e a listarelle
- 50 g di zucchine a listarelle
- 6 pomodorini ciliegia a metà
- 40 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 30.6 kJ / 73.3 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 98.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Bicchierini capresi
30min
Frittatine muffin al forno
1h
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Cestini di verdure croccanti
55min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Spiedini di polpette e salsa allo yogurt
40min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h