Feuilleté botte d'asperges

Feuilleté botte d'asperges

4.1 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'eau
    500 g
  • asperges vertes
    24
La garniture
  • d'huile végétale
    10 g
    10 g d'huile d'olive
  • de beurre doux ou demi-sel
    10 g
  • d'échalotes coupées en deux dans la longueur
    250 g
Le montage
  • de fromage râpé
    80 g
  • œuf battu
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 511.5 kcal / 2127.8 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 950 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...