Feuilleté botte d'asperges

Feuilleté botte d'asperges

4.1 28 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan travail
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
  • 500 g d'eau
  • 24 asperges vertes
La garniture
  • 10 g d'huile végétale
    10 g d'huile d'olive
  • 10 g de beurre doux ou demi-sel
  • 250 g d'échalotes coupées en deux dans la longueur
Le montage
  • 80 g de fromage râpé
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 950 mg
Białko 13.2 g
Kalorie 2127.8 kJ / 511.5 kcal
Tłuszcz 35.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...