Magret de canard et sabayon à l'orange

Magret de canard et sabayon à l'orange

3.6 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Le magret de canard à l'orange
  • magret de canard avec la peau (250-350 g et 3 cm d'épaisseur env.)
    1
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    ⅛ c. à café
  • petite orange coupée en morceaux (3-5 mm)
    1
  • d'eau
    1850 g
  • de jus de citron (½ citron)
    30 g
Le sabayon à l'orange
  • de jus d'orange
    40 g
  • de fond de légumes
    ½ c. à café
    ½ cube de bouillon de légumes
  • de sel
    ⅛ c. à café
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • de poivre de Cayenne moulu
    1 pincée
  • jaunes d'œufs
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 415 kcal / 1737 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...