![Gambas au romarin Gambas au romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8E91AA8-E35F-48A1-9050-0D143CCD21F3/Derivates/57d33bc1-902d-406b-8dd0-3f9e4e64588b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron fraîchement pressé
- 450 g de gambas crues
- 1 branche de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 888.5 kJ / 211.5 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 437 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fine aux rougets
55min
Salade de poulpe sous-vide
8h
Seiche à l'ail et à la coriandre
1hod. 15min
Moules à la sauce tomate épicée
45min
Seiches marinées à l'huile d'olive et au citron
35min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20min
Salade de fruits de mer et légumes croquants
3h
Sardines à l'escabèche
12 godz. 45 min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 godz. 10 min
Filet de bœuf saignant au beurre persillé
2h 15min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20min
Crevettes sautées au porto
30 min