Parfait glacé au chocolat
TM6 TM5 TM31

Parfait glacé au chocolat

4.0 (46 ocen)

Składniki

La veille

  • 250 g de chocolat noir, en morceaux
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 3 jaunes d'œufs
  • quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
  • 1 c. à soupe de mascarpone, très froid

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
2050 kJ / 490 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
41 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy