Parfait glacé au chocolat

Parfait glacé au chocolat

4.0 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 20 min
6 part

Składniki

La veille
  • 250 g de chocolat noir en morceaux
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 3 jaunes d'œufs
  • quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
  • 1 c. à soupe de mascarpone très froid

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 2050 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...