![Parfait glacé au chocolat Parfait glacé au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3690FFB1-5B8A-4B6F-9182-C89CC9877D4F/Derivates/89e040c4-7e0e-4ead-b739-87bce2b4690e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
- 2 c. à soupe d'eau
- 3 jaunes d'œufs
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Tartelettes à l'orange
2h 30 min
Gianduja cacahuète et caramel, sorbet mangue
4h 30min
Casse-dents aux amandes
35 Min
Crackers au blé complet et crème d'avocat
1 Std. 35 Min
Tarte choco-cookies
12h 25 min
Fontainebleau aux pommes
2h 30 min
Bûche glacée menthe-chocolat
17h
Carrés gourmands au beurre de cacahuète
2 godz. 50 min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3 Std.
Trifle aux fruits rouges
24h
Gâteau de biscuits à la vanille
4h 30min
Crème catalane
4h 25 min