Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, en morceaux
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g. (dont 200 g très froids)
- 2 c. à soupe d'eau
- 3 jaunes d'œufs
- quelques gouttes d'extrait naturel d'amande amère
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Bûche poire-caramel
9h 15 min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Bûche glacée abricot-framboise
1 Std. 20 Min
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Entremets façon tiramisu
5h
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Tarte fine façon cheesecake
4h
Charlotte aux fraises
3 godz. 35 min
Carré aux fraises
13 Std. 15 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 Std. 45 Min
Verrine mocaccino et caramel
45 Min