Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 feuilles de gélatine alimentaire, (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 250 g de crème liquide entière
- 100 g de lait entier
- 15 g de pâte de pistaches
- 20 g de sucre en poudre, et 5 c. à soupe pour le caramel
- 1 c. à soupe de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Financiers à la noisette
25 Min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Financiers à la pistache
45min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 min
Les palets roses de Jeanne
1 Std. 15 Min
Pannacottas aux épices
4h 30min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3 Std. 20 Min
Pannacottas after eight
5u. 35min
Crème au café
2 Std. 30 Min
Crème catalane
4h 25min