Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 10 g de curcuma frais
- 6 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre blanc moulu
- 150 g de lait
- 50 g d'huile d'olive
- 200 g de crevettes cuites, décortiquées (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 831.5 kJ / 196.2 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 631.7 mg
Alternatywne przepisy
Cake au surimi et à la courgette
1h 5min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Cake vide-frigo
55 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Far aux pruneaux
1h 35 min.
Cake au camembert et à la poire
1h 5min
Cake au thon
50 min
Cake au crabe
55 min
Cake pomme-lardons
1 godz. 10 min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 godz. 20 min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 min
Cake aux carottes, persil et chèvre
1 godz. 10 min