Sopa de picadillo

Sopa de picadillo

4.4 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 raciones

Składniki

  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 200 g de puerro en rodajas de 1 cm
  • 2 - 3 pellizcos de azafrán
  • 50 g de aceite de oliva
  • 4 pastillas de caldo de pollo desmenuzadas
  • 2 cuartos traseros de pollo sin piel y con hueso (separados el muslo y el contramuslo)
  • 1 patata (aprox. 160-200 g)
  • 140 g de zanahoria en trozos (4-5 cm)
  • 2 trozos de cebolla
  • 2 trozos de apio
  • 2 cucharaditas de sal
  • 3000 g de agua
  • 150 g de jamón curado en dados
  • 80 g de fideos (cabellín)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 592.7 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 656 kJ / 157 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...