Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cheddar râpé
- 230 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu
- 50 g de beurre froid, en dés
- 1 c. à soupe de sauge fraîche, ciselée ou sèche
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2h 15 min.
Amaretti aux amandes
25min
Sablés au parmesan et au sésame
25min
Shortbreads aux noix et au thym
45min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10min
Spanakopitas à la feta et à l'aneth
1h 15min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30min
Scones au beurre salé et au parmesan
25min
Crumpets
2 godz. 35 min
Scones salés au parmesan
35min
Dip de poivron (Mouhamara)
1h
Blinis de patate douce, yaourt à la coriandre
1h 15min