![Scones à la sauge et au cheddar Scones à la sauge et au cheddar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/83328eba-811f-4393-abd4-4869db6bfae8/Derivates/2201d825-c23b-45fe-944f-b2b037c634fd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cheddar râpé
- 230 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu
- 50 g de beurre froid, en dés
- 1 c. à soupe de sauge fraîche, ciselée ou sèche
- 1 œuf
- 125 g de yaourt nature
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Falafels aux lentilles et chou-fleur
2 Std. 50 Min
Fiskefrikadeller (Croquettes de cabillaud et rémoulade)
1h 30min
Mini-calzones champignon-ricotta
2h 15min
Blinis pomme de terre
45min
Risotto d'orge perlé à la feta
1ч. 5 мин.
Dip aux noix
15min
Blinis de pomme de terre au saumon fumé
35min
Scones au beurre salé et au parmesan
25min
Babka chocolat-caramel
3h
Petits sandwichs façon bretzel
2h 30min
Baos, petites brioches vapeur aux légumes
3h 10 min
Pain pita
1h 30min