Jolakaka (cake islandais de Noël)

Jolakaka (cake islandais de Noël)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
    100 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    220 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de gousse de vanille fendue dans la longueur
    ¼
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • de cardamome en poudre
    ½ c. à café
  • de bicarbonate de sodium
    1 c. à café
  • œufs
    3
  • de lait entier
    100 g
  • de sel
    1 pincée
  • de raisins secs de Corinthe
    130 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 441 kcal / 1847.8 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 362 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...