![Jolakaka (cake islandais de Noël) Jolakaka (cake islandais de Noël)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50ebb6dc-7fde-4f59-bdba-3cc166a11394/Derivates/f0caf7ca-4aa9-446d-960e-9de5f2d42dde.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 80 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille, fendue dans la longueur
- le zeste d'un citron jaune non traité
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 3 œufs
- 100 g de lait entier
- 1 pincée de sel
- 130 g de raisins secs de Corinthe
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 362 mg
Alternatywne przepisy
Pastis landais
2h 30min
Scones anglais
30 Min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Fouace
3h 15min
Cake à la vanille
1 Std.
Gâteau à l'orange
1 Std.
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5 min
Soda bread irlandais
45 Min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6h 25min
Kampanisu (biscuits finlandais)
30 Min
Le gâteau de Peau d'Ane
1h 15 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min