Moelleux aux myrtilles
TM6 TM5

Moelleux aux myrtilles

3.2 (19 ocen)

Składniki

  • 100 g de purée d'amande
    lub 100 g de purée de noisette
  • 100 g de miel
  • 6 œufs
  • 300 g de poudre d'amande
    lub 300 g de poudre de noisette
  • 30 g d'huile neutre
  • 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
  • 1000 g d'eau
  • sucre glace, pour la finition (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 part
Kalorie
1939.9 kJ / 464.1 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
20.3 g
Tłuszcz
36.1 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
4.9 g
Sód
270.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy