Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de purée d'amande
lub 100 g de purée de noisette - 100 g de miel
- 6 œufs
-
300
g de poudre d'amande
lub 300 g de poudre de noisette - 30 g d'huile neutre
- 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
- 1000 g d'eau
- sucre glace, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1939.9 kJ / 464.1 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 270.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau sans gluten citron et coco
1 Std. 15 Min
Gâteau Dudule
1 Std.
Cake aux abricots et au citron
55min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Moelleux amandes-chocolat
50 Min
Babka choco-noisettes
2 godz. 55 min
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50 Min
Clafoutis aux pommes et lait de noisette
40 Min
Banana bread aux dattes
1 Std. 10 Min
Cake marbré chocolat-pistache
1 Std. 30 Min
Cake au citron et au pavot
50 Min
Cake pomme et cannelle
55min