![Moelleux aux myrtilles Moelleux aux myrtilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c45c771bb322904362d1d36ad0dd7770/Derivates/e09de5cf946cf5872d9a6e88858e86e794dbfa04.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de purée d'amande
lub 100 g de purée de noisette - 100 g de miel
- 6 œufs
-
300
g de poudre d'amande
lub 300 g de poudre de noisette - 30 g d'huile neutre
- 1 c. à café bombée de bicarbonate de sodium
- 1 pincée de sel
- 150 g de myrtilles surgelées ou au sirop (voir "Conseil(s)")
- 1000 g d'eau
- sucre glace, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1939.9 kJ / 464.1 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 270.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau choco-noisette
1h 40 min
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30 min
Sablés de Pâques
1h 30 min
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1h 20 min
Gâteau au yaourt de brebis
Brak ocen
Soupe de pois chiches et boulettes de dinde
45 min
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3 Std. 30 Min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3 Std. 20 Min
Gâteau au yaourt, sauce aux fraises
1 godz. 15 min
Biscuits chocolatés à la farine de châtaigne
30min
Moelleux amandes-chocolat
50min
Gâteau noix-chocolat
2 Std. 45 Min