Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, en morceaux
- 225 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 sachet de levure chimique (2 c. à café)
- 1 pincée de sel
- 110 g de lait
- 150 g de beurre demi-sel, dont 50 g en morceaux et 100 g pour servir
- 1 œuf
- 50 g de copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 669.4 mg
Alternatywne przepisy
Scones
25min
Rouleaux à la cannelle
2h 15 min.
Navettes salées au thym
35min
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
Scones à la vanille
35min
Scones raisin et citron au lait fermenté
3h 10 min.
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min.
Scones à la sauge et au cheddar
30min
Scones aux raisins et aux fruits secs
30min
Risotto d'orge aux asperges, mascarpone et parmesan
50min
Scones anglais
30min