Scones au beurre salé et au parmesan

Scones au beurre salé et au parmesan

4.2 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan en morceaux
    60 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    225 g
  • de levure chimique (2 c. à café)
    1 sachet
  • de sel
    1 pincée
  • de lait
    110 g
  • de beurre demi-sel dont 50 g en morceaux et 100 g pour servir
    150 g
  • œuf
    1
  • de copeaux de parmesan
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 412 kcal / 1724 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Sód 669.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...