Scones au beurre salé et au parmesan

Scones au beurre salé et au parmesan

4.3 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de parmesan en morceaux
  • 225 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 sachet de levure chimique (2 c. à café)
  • 1 pincée de sel
  • 110 g de lait
  • 150 g de beurre demi-sel dont 50 g en morceaux et 100 g pour servir
  • 1 œuf
  • 50 g de copeaux de parmesan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 669.4 mg
Białko 12.3 g
Kalorie 1724 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 16.6 g
Węglowodany 30.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...