![Scones aux raisins et aux fruits secs Scones aux raisins et aux fruits secs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf06e2b9-7d79-45b0-a199-2df872c286bd/Derivates/5e45d66c-741b-4c9a-802c-511a873c3cf2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 35 g de sucre de canne, et 1 c. à soupe pour dorer les scones
- 80 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 175 g de crème liquide
- 60 g de raisins secs
- 50 g de noisettes grillées
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 664 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scones anglais
30 min
Sablés diamant vanille
1h
Babka choco-noisettes
2 Std. 55 Min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Ginger nuts
1h
Scones au son d'avoine
35min
Biscuits à l'avoine
1h
Cake aux poires très épicé
1h 10min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1h
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6 Std. 25 Min
Scones
25 Min
Cake macadamia-noisette
45p