Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 35 g de sucre de canne, et 1 c. à soupe pour dorer les scones
- 80 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
- 175 g de crème liquide
- 60 g de raisins secs
- 50 g de noisettes grillées
- 50 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 664 kJ / 160 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés au sarrasin et à la noisette
1 Std. 30 Min
Scones
25 Min
Barres tendres, avoine et noix
40 Min
Muffins aux canneberges
30 Min
Cake au thé à la bergamote
1 Std. 25 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5 min
Pumpkin pie
2 Std.
Scones au son d'avoine
35 Min
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Scones anglais
30 Min
Cake au thé matcha
55min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4 Std. 25 Min