Scones aux raisins et aux fruits secs

Scones aux raisins et aux fruits secs

4.4 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
20 pièces

Składniki

  • de farine de blé
    360 g
  • de levure chimique
    1 c. à café
  • de sucre de canne et 1 c. à soupe pour dorer les scones
    35 g
  • de beurre demi-sel mou, en morceaux
    80 g
  • de crème liquide
    175 g
  • de raisins secs
    60 g
  • de noisettes grillées
    50 g
  • de lait
    50 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 160 kcal / 664 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...