Scones aux raisins et aux fruits secs

Scones aux raisins et aux fruits secs

4.4 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
20 pièces

Składniki

  • 360 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 35 g de sucre de canne et 1 c. à soupe pour dorer les scones
  • 80 g de beurre demi-sel mou, en morceaux
  • 175 g de crème liquide
  • 60 g de raisins secs
  • 50 g de noisettes grillées
  • 50 g de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 2 g
Kalorie 664 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...