Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices

Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices

4.0 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 parts

Składniki

  • d'eau
    1500 g
  • de patate douce pelée et coupée en morceaux de 3 cm
    250 g
  • de purée d'amande blanche
    70 g
    70 g d'huile d'olive, douce
  • œufs
    2
  • de jus d'orange fraîchement pressé (environ 1 orange pressée)
    70 g
  • de cassonade
    140 g
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    180 g
  • d'épices à pain d'épices (cannelle, cardamome, muscade, anis, gingembre…)
    1 c. à soupe bombée
  • de bicarbonate de sodium
    1 c. à café bombée
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de beurre pour le moule
    10 g
  • de sucre glace
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 287 kcal / 1202 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...