Wersje kompatybilne
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 40 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 20 g de beurre
- 100 g de vin rouge
- 5 g de fécule de maïs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g d'escargots en conserve, égouttés
- 6 tranches de pain de campagne, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919.8 kJ / 219.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 390.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Rillettes de porc tradition
12 godz.
Œuf poché sauce meurette
1h
Potjevleesch (terrine de Dunkerque à la viande)
12 godz.
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25min
Ravioles végétales de moules, crémeux à l’ail d’Arleux
50min
Mille-feuille de betterave à l'ail confit et chèvre frais
1h
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2h 45min
Aspic d'asperges
24h
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2 Std. 10 Min
Beurre d'escargot
10min