![Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58686AAB-A904-4F3D-B0BD-A1541E820FA5/Derivates/a54968d8-bf8a-4817-9738-b117b86cbaeb.jpg)
Wersje kompatybilne
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 40 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 20 g de beurre
- 100 g de vin rouge
- 5 g de fécule de maïs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g d'escargots en conserve, égouttés
- 6 tranches de pain de campagne, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919.8 kJ / 219.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 390.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2 godz. 45 min
Crème à napper
15 min
Avocat farci au crabe
40min
Œufs à la sauce aux herbes et biscuits de Pâques
50min
Nage de crustacés au champagne
1 Std. 5 Min
Beurre d'escargot
10 min
Ragoût de dinde à la crème et aux champignons
4h
Île flottante au foie gras
25 menit
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 Min
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1 Std. 5 Min
Pâté lorrain
15 Std. 30 Min