Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 30 g de beurre
- 200 g de vin blanc sec
- 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées et dégorgées
- 200 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 150 g de poireau, coupé en julienne
- 150 g de carottes, coupées en julienne
- 20 g de farine de blé
- 150 g de crevettes cuites, décortiquées
- 6 vol-au-vent, prêts à garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410.7 kJ / 337.7 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 629.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de morue et persillade
50 min
Bourride
1h
Bisque de crevettes et croûtons
1h
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 Std. 50 Min
La cuisson des langoustines
40 min
Fumet de crustacés
25 min
Turbot sauce champagne
30 min
Sauce dieppoise
35 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1 godz. 30 min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 godz.
Paëlla aux fruits de mer
1h 5min
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min