Vol-au-vent aux coquillages

Vol-au-vent aux coquillages

4.4 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 60 g d'échalotes
  • 30 g de beurre
  • 200 g de vin blanc sec
  • 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées et dégorgées
  • 200 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 150 g de poireau coupé en julienne
  • 150 g de carottes coupées en julienne
  • 20 g de farine de blé
  • 150 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 6 vol-au-vent, prêts à garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 629.8 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1410.7 kJ / 337.7 kcal
Tłuszcz 20.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 22.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...