La daube niçoise cuisson lente

La daube niçoise cuisson lente

2.9 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La marinade (la veille)
  • clou de girofle
    1
  • oignon
    ½
  • de vin rouge (1 bouteille)
    750 g
  • d'ail
    3 gousses
  • bouquet garni
    1
  • d'herbes de Provence déshydratées
    1 c. à soupe
  • de persil frais équeutés
    10 brins
  • de cognac
    20 g
  • carottes coupées en rondelles
    3
  • zeste d'orange râpé
    ½
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • de viande de bœuf (à bourguignon), détaillée en cubes (2 cm)
    800 g
Le jour même
  • de farine de blé
    80 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • d'oignons coupés en deux
    180 g
  • de sel
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 588 kcal / 2461.8 kJ
Białko 44.5 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...