![Crème de sardine au whisky Crème de sardine au whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b506c683-487d-4d10-853e-89fc5f7de911/Derivates/39c2958a-01dc-43a1-a964-fc2bfb935a43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de whisky
- 280 g de sardines à l'huile, égouttées (2 boîtes)
- pain en tranches
- Wartości odżywcze
- na 470 g
- Kalorie
- 9371 kJ / 2261 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 192 g
- Tłuszcz nasycony
- 104 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1 godz.
Moutarde
12 Std.
Rillettes de merlu et chorizo doux
12 Std.
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15 Min
Rillettes de pétoncle
50 min
Rillette de sardine au citron
5 Min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2 godz. 15 min
Tartinade crabe-coco
20min
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10 min
Magret de canard séché aux épices
360h
Rillettes de sardine à la marocaine
15 Min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15 Min