Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pommes, coupées en quatre
- 50 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g d'armagnac, et 1 c. à café pour la finition
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2104.3 kJ / 501.2 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 285.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de pomme au calvados
45 Min
Fiadone au citron
3h 50min
Baba au rhum
4 Std.
Bûche de poisson
13h
Baba au rhum
3 Std.
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Filet mignon de porc farci de fruits secs, garniture automnale
2 Std.
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 godz.
Cannelés bordelais
13 godz. 30 min
Œufs au lait au caramel
55min
Crème catalane
4 Std. 25 Min