Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pommes, coupées en quatre
- 50 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g d'armagnac, et 1 c. à café pour la finition
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2104.3 kJ / 501.2 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 285.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
La pichade de Menton
4 Std.
Paris-Deauville
12 Std.
Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée
1h 35min
Trifle poire, figue et noisette
1h 10 min
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12 Std. 30 Min
Baba au rhum
4 Std.
Massepain d'Issoudun
1h
Cobbler aux poires et crème de cassis
1h 10 min
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Oranges en gelée, pannacotta vanillée
3 godz. 40 min
Meringues aux amandes
2 godz. 50 min