![Joues de bœuf au cidre Joues de bœuf au cidre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AADF56C6-E304-45C0-A37E-3AFC738EEADB/Derivates/e10ad101-3b11-4c58-9db7-434f4533bb4a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignon, coupé en deux
- 180 g de carottes, coupées en tronçons
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de lardons fumés
- 10 g de beurre
- 800 g de joue de bœuf parée, coupée en morceaux
- 25 g de farine
- 750 g de cidre brut fermier
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1671.3 kJ / 399.2 kcal
- Białko
- 44.7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 326.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de veau carottes, chorizo et petits pois
2 godz. 10 min
Joues de porc au cidre
1sa 45 dk
Blanquette de veau cuisson lente
2 godz. 10 min
Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons
2 godz. 10 min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2 Std.
Lotte sauce vallée d’Auge
1h 40min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5 godz. 30 min
Porc au caramel
45min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8sa 45 dk
Osso-buco cuisson lente
1 godz. 50 min
Porc aux lentilles
1h 20min
Joues de porc à la bière
1h 10min