Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 100 g de vin blanc
- 300 g de saumon frais, en cubes de 1,5 cm
- 100 g de saumon fumé, en petits morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1144 kJ / 273 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25min
Rillette de sardine au citron
5min
Rillettes aux deux saumons
40min
Rillettes de maquereau, tomates confites et coriandre
25min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2h 15 min.
Rillettes aux deux saumons
3 Std. 25 Min
Langues de chat aux rillettes de saumon
1h
Terrine aux deux poissons
1h
Terrine de saumon à tartiner
3 Std.
Tartinade de tomates séchées
10min
Tartinade au thon à l'avocat
10min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15min