![Filet de sandre au beurre blanc Filet de sandre au beurre blanc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d1204b5f-f516-4b86-815a-1af67641fde8/Derivates/6acb2dd4-4270-4a8f-881c-b2020fbb82b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 6 filets de sandre, désarêtés, avec leur peau
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 40 g de vin blanc sec, type muscadet
- 180 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.3 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 318.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
25 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
35 Min
Duo de poissons au beurre blanc et petits légumes
1 Std.
Lotte sauce vallée d’Auge
1h 40min
Truite farcie au maroilles
1 Std.
Magret de canard aux framboises
40 Min
Sauce beurre blanc
20 dk
Papillote de bar aux légumes, sauce vin rouge
55 dk
Filet mignon Douanier Rousseau
50 Min
Papillote de truite aux pommes et curry
30min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 Min
Filet mignon de porc à la moutarde, aux pommes de terre et au brocoli
30min