Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 6 filets de sandre, désarêtés, avec leur peau
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 40 g de vin blanc sec, type muscadet
- 180 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.3 kJ / 363.5 kcal
- Białko
- 29.7 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 318.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce beurre blanc
20 min
Filet mignon Douanier Rousseau
50 min
Lotte au beurre rouge
40 min
Beurre blanc
25 min
Filet mignon de porc à la moutarde, aux pommes de terre et au brocoli
30 min
Filet mignon de veau à l'estragon, écrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
1h
Palourdes et amandes farcies
40 min
Filet de dorade grise à la normande
1h
Papillote de bar aux légumes, sauce vin rouge
55 min
Beurre blanc
20 min
Duo de poissons au beurre blanc et petits légumes
1h
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 min