Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons

Lapin au cidre, champignons, oignons et lardons

4.1 218 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 140 g de lardons fumés
  • 250 - 300 g de champignons frais entiers, ou coupés en quartiers ou en lamelles
  • 20 g d'huile végétale
    20 g d'huile d'olive
  • 170 - 200 g d'oignons jaunes coupés en quartiers
    170 - 200 g d'oignons rouges, coupés en quartiers
  • 800 - 1000 g de viande de lapin, en morceaux (râbles, cuisses et épaule (6 morceaux))
  • 400 g de cidre brut
  • 300 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de légumes
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 35 g de farine de blé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 564 mg
Białko 32.7 g
Kalorie 1749 kJ / 419.8 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 10.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...