![La cuisson des langoustines La cuisson des langoustines](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/219376.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 2000 g de langoustines, entières et crues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568 kJ / 136 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Raie aux épinards crémeux, pommes de terre au curry
1j 15 menit
Papillotes de maquereau à la moutarde
25 min
Moules à la basquaise
55 min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 dk
Maquereaux à la moutarde
30 min
Cuisson des bigorneaux
25 min
Mouclade
1h
Moules à l'escabèche
24sa
Langoustines vapeur, mayonnaise au safran
50 dk
Moules au curry
40 min
Raie aux câpres
45 dk
Moules à la crème et au vin blanc
45 dk