Œuf poché sauce meurette

Œuf poché sauce meurette

4.7 238 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de vin rouge bourgogne de préférence
    500 g
  • de beurre
    20 g
  • de farine
    1 c. à soupe bombée
  • de lardons fumés
    150 g
  • d'oignons grelot
    80 g
  • de champignons frais (calibre bouton)
    200 g
  • de bouillon de bœuf
    1 cube
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • de thym frais
    1 branche
  • d'huile de colza
    20 g
  • œufs
    4
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de croûtons
    120 g
  • de ciboulette, séchée et ciselée
    5 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 562.2 kcal / 2335 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 33.5 g
Węglowodany 24.2 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...