Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de fromage blanc 40 % m.g.
La pâte sablée
- 250 g de farine type 55
- 125 g de beurre mou, en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf
La mousse à la poire
- 50 g d'eau
- 4 poires, pelées et coupées en morceaux
- 1 g d'agar-agar (½ sachet)
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café extrait de vanille
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre demi-sel, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2851.8 kJ / 682.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 85.4 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 74.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au lemon curd et aux framboises
3h 20 min
Caramel salé et mousse au chocolat
45 Min
Caramel de base
25 min
Sous-vide crevettes décortiquées, de taille moyenne
50 menit
Parfait au caramel
7 Std.
Courgettes farcies au canard
1 godz. 5 min
Crème brûlée à la bergamote
3 Std. 40 Min
Verrine mocaccino et caramel
45 Min
Flan pâtissier à la vanille
13hod. 15min
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min