Tartelette bavaroise poire et caramel

Tartelette bavaroise poire et caramel

2.9 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • 800 g de fromage blanc 40 % m.g.
La pâte sablée
  • 250 g de farine type 55
  • 125 g de beurre mou, en morceaux
  • 125 g de sucre en poudre
  • 1 jaune d'œuf
La mousse à la poire
  • 50 g d'eau
  • 4 poires pelées et coupées en morceaux
  • 1 g d'agar-agar (½ sachet)
  • 50 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café extrait de vanille
La sauce caramel au beurre salé
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre demi-sel en un seul morceau (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 74.8 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 2851.8 kJ / 682.6 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 85.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...