![Crème au chocolat, gelée de café Crème au chocolat, gelée de café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C00C09D-0FCD-42C0-8876-C619445B1270/Derivates/ce9a928f-a1c0-498f-b1d1-0afda12a97d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au chocolat
- 100 g de chocolat noir à 70 % de cacao, détaillé en morceaux
- 25 g de fécule de maïs
- 25 g de lait concentré sucré
- 2 pincées de vanille en poudre
- 600 g de lait
La gelée de café
- 120 g de café
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 30 g de lait concentré sucré
Crème double chocolat (3 portions 1-3 ans)
- 30 g de chocolat, râpé ou concassé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 831.5 kJ / 199.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 91.2 mg
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Crème renversée au café
2h
Crème dessert au thym citron
30 Min
Crème au café
2h 30min
Entremets chocolat noisette
2h 30min
Crème express chocolat-vanille
20min
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Semoule au chocolat
50min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Crème dessert
15 Min
Œufs en chocolat de Pâques
2h 45min
Crème dessert à la vanille
3h 40min