![Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47E58935-CD8C-438F-B3DF-6474298E1574/Derivates/ad518de1-23a1-4ffd-a85b-d82ff733a649.jpg)
Wersje kompatybilne
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów laskowych
- 150 g moreli suszonych, bez pestek
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g ząbków czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 200 g kaszy kuskus
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g sera feta, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
Krem stracciatella i kuskus - cd.
- 100 g cukru
- 4 białka
- 250 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 50 g wiórków czekoladowych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ser feta, pokrojony w 5 mm kostkę (ok. 50 g)
- 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3300 kJ / 788 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Letnie rollsy wegańskie
35min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Focaccia łąka
2 Std. 45 Min
Azjatycka zupa grzybowa; Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2h 35min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 godz. 20 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1u. 20min
Ryż pieczony z warzywami
1h 30min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25min