Wersje kompatybilne
Kuskus z morelami, orzechami laskowymi, fetą i warzywami; Krem stracciatella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g orzechów laskowych
- 150 g moreli suszonych, bez pestek
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g ząbków czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 200 g kaszy kuskus
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona - 600 g wody
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 150 g sera feta, pokrojonego w 5 mm kostkę
- 100 g zielonego groszku, mrożonego
Krem stracciatella i kuskus - cd.
- 100 g cukru
- 4 białka
- 250 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 50 g wiórków czekoladowych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ser feta, pokrojony w 5 mm kostkę (ok. 50 g)
- 2 łyżeczki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekane (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3300 kJ / 788 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 1155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galaretka kokosowo-pomarańczowo-malinowa
2h 30min
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 Std. 20 Min
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
40min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1hod. 50min
Skandynawski brunch
1 Std. 20 Min
Duo z buraka
35min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40min
Bliskowschodni brunch
1 Std. 20 Min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Shakshuka z czerwoną soczewicą i fetą; Sałatka z kaszą bulgur, suszonymi pomidorami, szpinakiem i fetą
35min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40min